24.10.2019.Czwartek
Rodzaj diety
Dieta ogólna
+ posiłki płatne
Dieta
lekkostrawna
Dieta
cukrzycowa
Dieta
p/miażdżycowa
Dieta
wątrobowa
żywności
Śniadanie
Makaron na mleku*300 ml,Pieczywo
zwykłe* 120 g,masło śmiet.20
g,kiełbasa na ciepło z musztardą,
Kawa z mlekiem * 250 ml
Makaron na mleku*300 ml,Pieczywo
zwykłe *60 g+ pieczywo pszenne 60
g,masło śmiet 20 g, parówka drobiowa
na ciepło,
Kawa z mlekiem* 250 ml
Pieczywo razowe* 60 +pieczywo
zwykłe* 60 g,masło śmiet.20
g,parówka drobiowa na ciepło,
Kawa z mlekiem *250 ml
Makaron na mleku*300 ml,.Pieczywo
razowe * 60 +, pieczywo zwykłe * 60 g,
masło roślinne 20 g,parówka drobiowa
na ciepło,
Kawa z mlekiem* 250 ml
Makaron na mleku*300 ml,Pieczywo
pszenne * 120 g,masło śmiet.20
g.parówka drobiowa na ciepło,
Kawa z mlekiem * 250 ml
Sok
pomidorow
y
Gulasz wieprzowy (180g), z kaszą jeczmienna
(200g),buraczki 100g
Gulasz drobiowy ,kasza jęczmienna, buraczki
Chirurgia-ziemniaki
Gulasz drobiowy (180g), kasza jęczmienna
200g,buraczki 100g
Gulasz drobiowy (180g), kasza jęczmienna
200g,buraczki 100g
Gulasz drobiowy (180g), ziemniaki
220g,buraczki 100g
Makaron na mleku* 300 ml,Pieczywo
zwykłe* 60g + pieczywo pszenne* 60
g, masło śmiet.20 g,parówka drobiowa
na ciepło,kawa z mlekiem* 250 ml
herbatniki
Gulasz drobiowy (180g), ziemniaki
220g,buraczki 100g
*Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 październik w sprawie prz
Pieczywo zwykłe *120 g,masło śmiet.20g ,ser
żółty* 50g,herbata250 ml+ 10 g cukier
Pieczywo zwykłe* 60 g+ pieczywo pszenne *
60 g, masło śmiet.20 g,ser żółty* 50g,Herbata
250 ml+10 g cukier
*
Pieczywo razowe * 60 g+pieczywo zwykłe* 60
g, masło śmiet.20 g,ser żółty* 50g,Herbata
250 ml, Na noc-chleb chrupki
Pieczywo razowe *60 g+pieczywo zwykłe* 60
g, masło roślinne.20g,wędlina drobiowa
50g,Herbata 250 ml+10 g cukier
Pieczywo pszenne *120 g, masło śmiet. 20
g,wędlina drobiowa 50g,Herbata 250 ml+10 g
cukier
Płatki kukurydziane „mleko *Pieczywo
zwykłe* 60 g+pieczywo pszenne * 60 g, masło
śmiet.20 g,ser żółty* 50g,Herbata 250 ml+10
g cukier
ekazywania konsumentom informacji na temat żywności-Alergel
Zakres obowiązków i czynności
Pani . „dietetyczki
m
tanowisko podlega bezpośrednio oddziałowej.
Edukacja pacjentów i rodziny wg. zalecanych diet w oddziale
Prowadzenie dokumentacji edukacyjnej.
Wydawanie posiłków.
Kontrola jakości. ilości i estetyki posiłków.
Nadzór stanu sanitarno-epidemiologicznego kuchenki oddziałowej.
Karmienie pacjentów obłożnie chorych.
Prowadzenie bilansów płynów.
Mierzenie, ważenie I obliczanie BMI chorym.
Samokształcenie
BAR addon mmo wiwa wa
O 09 1 GM BR WW Lo