Gb M
AGODENT
UPA LUXMED
NLĄ-EL |45€. A ( AOLĘP (Ez Warszawa, dnia 4 listopada 2019 r.
Sieć Obywatelska Watchdoz Polska
ul. Ursynowska 22/2
02-605 Warszawa
Szanowni Państwo.
Odpowiadając na nadesłany wniosek o udzielenie informacji publicznej +
przejmie
informujemy, że z racji faktu. iż prowadzona przez nas działalność nie jest finansowana
wyłącznie ze środków publicznych, nie wszystkie dane stanowią informacje publiczne.
Część z nich to tajemnica przedsiębiorstwa, która nie podlega ujawnieniu na p
odstawie
ustawy o dostępie do informacji publicznej (art. 5 ust. 2 ustawy z dnia 6 września 2001 o
dostępie do informacji publicznej). w związku z powyższym przesyłamy informacje jak
niżej.
1. Magodent ma zatrudnionego dietetyka.
2. Ze względu na dużą zmienność liczby pacjentów, różne typy hospitaliza
rodzaje źródła finansowania danych świadczeń nie jesteśmy w stanie siEzank:
pacjentów przypadających na dietetyka.
„ różne
zyć ilość
3. Pacjenci chemii dziennej i pacjenci hospitalizowani w placówkach mają możliwość
uzyskania bezpłatnej porady dietetyka.
4. Wysokość dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta jest
negocjowana, w oparciu o zmienne koszty produktów żywnościowych, mediów i
kosztów wynagrodzeń.
5. Korzystamy z usług zewnętrznej firmy caterinzowej. Określono minimalną
kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania
posiłków.
6. Posiadamy szczegółowy jadłospis dekadowy zgodnie z obowiązującym
prawem
uwzględniający informacje o alerzgenach (konserwanty i barwniki nie są wymagane
prawnie), na życzenie catering udostępnia też jadłospis szczegółowy diety
indywidualnej np. bezglutenowej, wegetariańskiej
Magodent Sp. z o.o., ul. Gen. Augusta Emila Fieldorfa „Nila” 40, 04-125 Warszawa
Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Nr KRS: 0000536684, NIP: 113 288 38 01, Regon: 360493191, Wysokość kapitału zakładowego: 5 981 050,00 zt
7-
2
posiłków.
10. Pacjenci mają możliwość zgłaszania skarg dotyczących żywienia/zatrucia ustnie lub
w formie pisemnej dietetykowi lub personelowi medycznemu.
11. We wskazanych latach nie zgłoszono skarg dotyczących zatruć. Kilkukrotnie
przekazano ustne uwagi.
12. Nie.
13. Liczba diet- 13. Rodzaje diet podstawowa (dieta wyjściowa dla każdego pacjenta z
ograniczeniem
14. Nie dotyczy.
5
16. Zapewniamy niedożywionym chorym białko.
Z wyrazami szacunku
Magode:
Sąd Rejo
Nr KRS:
0000526684, Ni
G» MAGODENT
GRUPA LUXMED
Kontrole jakości posiłków odbywają się codziennie i odpowiadają za nie:
=. dietetyk w dniu w którym jest w placówce- kontroluje zawartość jadłospisów,
dystrybucję posiłków, temperaturę i smak,
+ epidemiolog i kierownicy oddziałów jeśli jest w danym dniu w placówce -
kontroluje dystrybucję, temperaturę i smak
+ kuchenkowe codziennie sprawdzają jakość posiłku i mierzą temperaturę
zapisując ją w arkuszu.
Kontrole czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu odbywają się wybiórczo.
Określono konieczność nadzoru dietetyka podczas procesu przygotowywania
kcal/doba), lekkostrawna, z
substancji pobudzających
wysokobiałkowa, z
(cukrzycowa),
minimalną ilością 2300
tłuszczu(wątrobowa, lekkostrawna 2
wydzielanie soku żołądkowego (żołądkowa), bogatoresztkowa,
łatwo przyswajalnych węglowodanów
płynna, papkowata. wegetariańska,
ograniczeniem
ograniczeniem
wegańska.
ubogoresztkowa, bezglutenowa,
Źródłem opracowania jest IŻŻ.
Na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską.
t Sp. z 0-0., ul. Gen. Augusta Emila Fieldorfa „Nila” 40, 04-125 Warszawa
'ł Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
nowy dla m. st. Warszawy, XII Wyd.
* 113 288 38 O1, Regon: 360493191, Wysokość kapitału zaktadowego: 5 981 050,00 zt