> -------- Oryginalna wiadomość --------
> Od: "wieslawa.piwowarska mpcz.pl" <wieslawa.piwowarska@mpcz.pl>
> Do: "sekretariat mpcz.pl" <sekretariat@mpcz.pl>
> Data: 8 listopada 2019 o 10:13
> Temat: Re: Fwd: Wniosek o informację publiczną
>
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy o dostępie do informacji publicznej udzielam odpowiedzi na zadane pytania
> 1. Dietetyk rozpocznie pracę od 15.11. 2019 r.
> 2. Ilość łóżek w szpitalu 135 średnie obłożenie 75%
> 3. tak będzie taka możliwość
> 4. 13,50
> 5. korzystamy z usług firmy cateringowej nie określono minimalnej kwoty na zakup składników
> 6.nie posiadamy
> 7. Zakładowa Komisja Kontroli Żywienia kontrole odbywają się 3-4 razy tygodniowo
> 8. Pielęgniarki dyżurujące odnotowują w kartach obserwacji pacjenta
> 10 Nie ma procedury. Zatrucia zgłaszane są do Zakładowej Komisji Kontroli Jakości i pielęgniarce Epidemiologicznej
> 11. Jedno zgłoszenie zatrucie rotawirus 3 pacjentów w jednym oddziale w 2 dwóch salach
> 12 Nie mam takich informacji lekarze korzystają z publikacji, szkoleń w szpitalu nie było
> 13 Opracowano diety wg wiedzy lekarza i dietetyka : podstawowa, lekkostrawna, cukrzycowa, wątrobowa- nisko tłuszczowa,płynna, papkowata, homosonda. Dziennie średnio
> podstawowa ilość 4
> lekkostrawna 33
> cukrzycowa 13
> wątrobowa 9
> papkowata 7
> homosonda 7
> płynna 1
>
> 14 określa to umowa z firmą cateringową
> 15 w miarę potrzeby istnieje taka możliwość
> 16 w miarę potrzeby i wskazań medycznych stosuje się dietę bogato białkową lub wysokokaloryczną lub gotowe suplementy diety lub wlewy dożylne jako żywienie pozajelitowe
> 17