Jadłospisy dla oddziałów
Oddział: CPiT w Bystrej
Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Kolacja
Posiłek nocny
Dieta: PODSTAWOWA (BYSTRA)
środa 2019-11-27
Płatki owsiane na mleku 350 ml (GLU,
MLE), Herbata z/c 250 ml , chleb
zwykły 100 g (GLU), masło 15 g (MLE),
chleb zwykły 100 g (GLU), Blok
drobiowy 40 g (SOJ), ogórki kwaszone
30 g ,
Jarzynowa z ziemniakami 400 ml (MLE,
SEL, GOR), Ziemniaki 200 g , Kompot
owocowy z/c 250 ml , Buraczki 100 g ,
Kotlet z jaj 90 g (GLU, JAJ),
Kawa zbożowa 250 ml (GLU), Pasta z
twarogu i ryby 60 g (RYB, MLE, GOR),
ogórek konserwowy 30 g , chleb zwykły
100 g (GLU),
Wartości odżywcze: Energia : 2375.34 kcal; Białko ogółem: 82.79 g; Tłuszcz: 66.75 g; Węglowodany ogółem:
379.59 g; Witamina A (ekwiw. retinolu): 1162.61 ug; Wapń: 604.88 mg; Sód: 7112.13 mg; Potas: 4297.77 mg;
Dieta: WĄTROBOWA (BYSTRA)
środa 2019-11-27
Płatki owsiane na mleku 350 ml (GLU,
MLE), Herbata z/c 250 ml , chleb
zwykły 100 g (GLU), Blok drobiowy 40 g
(SOJ), jabłka 100 g , bułka pszenna 1
szt (GLU, MLE), masło 15 g (MLE),
Dżem 50 g ,
Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU, MLE,
SEL), udko duszone 120 g (GLU),
Buraczki 100 g , Ziemniaki 200 g , Kompot
owocowy z/c 250 ml , Marchewka duszona
120 g (GLU),
szynka gotowana 40 g , masło 15 g
(MLE), weka 100 g (GLU),
Wartości odżywcze: Energia : 2556.05 kcal; Białko ogółem: 93.11 g; Tłuszcz: 74.67 g; Węglowodany ogółem:
398.78 g; Witamina A (ekwiw. retinolu): 2760.51 ug; Wapń: 575.04 mg; Sód: 3018.28 mg; Potas: 5330.93 mg;
Dieta: CUKRZYCA 5 POSIŁKÓW (BYSTRA)
środa 2019-11-27
Płatki owsiane na mleku 350 ml (GLU,
MLE), Herbata z/c 250 ml , chleb
zwykły 100 g (GLU), szynka
zielonogórska 40 g , jabłka 100 g ,
Jarzynowa z ziemniakami 400 ml (MLE,
SEL, GOR), udko duszone 120 g (GLU),
Buraczki 100 g , Ziemniaki 200 g , Kompot
owocowy z/c 250 ml , Marchewka duszona
120 g (GLU),
Chleb graham 100 g (GLU, SEZ),
szynka gotowana 40 g , jabłka 100 g ,
masło 15 g (MLE),
Wartości odżywcze: Energia : 2176.75 kcal; Białko ogółem: 88.09 g; Tłuszcz: 66.63 g; Węglowodany ogółem:
330.87 g; Witamina A (ekwiw. retinolu): 2792.01 ug; Wapń: 535.53 mg; Sód: 7193.78 mg; Potas: 5147.58 mg;
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Strona: 1 z 1 Formu
Własność Catermed S.A. Wszelkie pra wa zastrzeżone