Instytucja: 

Zespół Opieki Zdrowotnej w Strzyżowie

 Monitoring: 

Żywienie w szpitalach

 Liczba listów: 

5

 Liczba spamu: 

0

 Status pierwszego wniosku: 

Otwarte

 Status ostatniego wniosku: 

Nieznane

 Otrzymano potwierdzenie: 

 Otrzymano odpowiedź: 

 Poddany kwarantannie: 

Znormalizowana odpowiedź

Treść

  • Wniosek o informację publiczną przez KatarzynaBatkoToluc

    Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:

    1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
    2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
    3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
    4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
    5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
    6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
    7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
    8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
    9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
    10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
    11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
    12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
    13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
    14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
    15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
    16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?

    Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}}

    Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji

  • Potwierdzenie doręczenia wiadomości (wyświetlono) - Wniosek o informację publiczną przez Zespół Opieki Zdrowotnej w Strzyżowie

    To jest potwierdzenie doręczenia wiadomości, która została wysłana na adres {{ email }}.

    Uwaga: To potwierdzenie doręczenia wiadomości oznacza tylko, że wiadomość została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma żadnej gwarancji, że treść tej wiadomości została przeczytana lub zrozumiana.

    Załączniki

    • MDNPart3_x8MCEyn.txt
  • Wniosek o informację publiczną - ponaglenie przez AgnieszkaZdanowicz

    Szanowni Państwo,

    17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej treści:

    Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:

    1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
    2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
    3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
    4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
    5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
    6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
    7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
    8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
    9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
    10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
    11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
    12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
    13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
    14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
    15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
    16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?

    Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa do niezwłocznego jej udzielenia.

    --
    Sieć Obywatelska Watchdog Polska
    ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
    tel: 22 844 73 55
    www.siecobywatelska.pl
    www.watchdogportal.pl
    www.funduszesoleckie.pl
    www.informacjapubliczna.org
    NIP 526282872

  • Re: Fwd: Wniosek o informację publiczną przez Zespół Opieki Zdrowotnej w Strzyżowie

    W dniu 2019-11-27 o 07:27, Dawid Smyka pisze:
    >
    > Dzień dobry.
    >
    W odpwiedzi na Państwa e- maila z dn.27.11.2019 r

    Dyrekcja Zespołu Opieki Zdrowotnej w Strzyżowie zwraca się z prośbą o
    uzupełnienie wniosku o informację publiczną poprzez wskazanie osoby
    która wnosi o udzielenie informacji ( jeżeli jest to osoba prawna o
    wskazanie osoby uprawnionej do jej reprezentowania) oraz wskazanie
    sposobu udzielenia informacji w terminie siedmiu dni pod rygorem
    pozostawienia wniosku bez rozpoznania.

    z wyrazami szacunku Dyrektor ZOZ

    >
    >
    > --- Treść przekazanej wiadomości ---
    > Temat: Wniosek o informację publiczną
    > Data: Tue, 26 Nov 2019 18:31:34 -0000
    > Nadawca: {{ email }}
    > Odpowiedź-Do: {{ email }}
    > Adresat: {{ email }}
    >
    >
    >
    > Szanowni Państwo,
    >
    > 17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o
    > następującej treści:
    >
    > Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
    > dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska
    > Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji
    > publicznych:
    >
    > 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
    > bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę
    > cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich
    > obowiązków.
    > 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
    > 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
    > dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
    > 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
    > przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
    > 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
    > tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent
    > przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
    > 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów
    > używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i
    > kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników,
    > dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
    > 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom?
    > Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
    > 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią
    > ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często
    > one się odbywają?
    > 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
    > zatrudnienia dietetyka?
    > 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
    > niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę
    > odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
    > 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
    > /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
    > 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z
    > zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
    > 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
    > wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
    > dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
    > szpitala).
    > 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety
    > wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki
    > sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
    > 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
    > wegańską?
    > 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe
    > wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran,
    > dostarczające dodatkowe ilości białka)?
    >
    > Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy
    > Państwa do niezwłocznego jej udzielenia.
    >
    > --
    > Sieć Obywatelska Watchdog Polska
    > ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
    > tel: 22 844 73 55
    > www.siecobywatelska.pl
    > www.watchdogportal.pl
    > www.funduszesoleckie.pl
    > www.informacjapubliczna.org
    > NIP 526282872
    >
    > --
    >
    > Sieć Obywatelska Watchdog Polska
    > ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
    > tel: 22 844 73 55
    > www.siecobywatelska.pl
    > www.watchdogportal.pl
    > www.funduszesoleckie.pl
    > www.informacjapubliczna.org
    > NIP 526282872
    >
    > > W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 08:54:43.760903+00:00 z >
    > adresu {{ email }}: > To jest potwierdzenie doręczenia >
    > wiadomości, która została wysłana na adres > {{ email }}. >
    > Uwaga: To potwierdzenie doręczenia wiadomości oznacza > tylko, że >
    > wiadomość została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma żadnej >
    > > gwarancji, że treść tej wiadomości została przeczytana lub >
    > zrozumiana.

  • Re: Re: Fwd: Wniosek o informację publiczną przez AgnieszkaZdanowicz

    Szanowni Państwo,

    wniosek składany jest w imieniu Sieci Obywatelskiej Watchdog Polska. Pierwotny wniosek został podpisany przez Szymona Osowskiego i Katarzynę Batko-Tołuć - członków zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji.

    Odpowiedź prosimy przesłać na adres: {{ email }}

    Z poważaniem,

    Agnieszka Zdanowicz - Dyrektorka Zarządzająca

    --
    Sieć Obywatelska Watchdog Polska
    ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
    tel: 22 844 73 55
    www.siecobywatelska.pl
    www.watchdogportal.pl
    www.funduszesoleckie.pl
    www.informacjapubliczna.org
    NIP 526282872

    Załączniki

    • 8_XI_2018_AZ_uchwała_do_reprezentowania_SOWP_w_sprawach_DIP_podpisana_elektro.pdf