- Żywienie w szpitalach
- Żywienie w szpitalach #698
Żywienie w szpitalach #698
Instytucja: |
|
Monitoring: |
|
Liczba listów: |
2 |
Liczba spamu: |
0 |
Status pierwszego wniosku: |
Dostarczony |
Status ostatniego wniosku: |
|
Otrzymano potwierdzenie: |
|
Otrzymano odpowiedź: |
|
Poddany kwarantannie: |
Znormalizowana odpowiedź
Treść
-
Wniosek o informację publiczną przez KatarzynaBatkoToluc
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}}
Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji
-
odpowiedź na wniosek przez MEGREZ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Dzień dobry,
W odpowiedzi na wniosek o udostępnienie informacji publicznej w załączeniu
przesyłam dane wskazane w przedmiotowym piśmie.Z poważaniem
Dorota Frątczak
Specjalista ds. OrganizacyjnychDział Organizacyjno - Prawny
tel.: 32 325 53 74
_______________________________________________________________________
MEGREZ Sp. z o.o.
Ul. Edukacji 102, 43-100 Tychy, Tel. +48 32 32 55 171, fax. +48 32 32 55
284, e-mail: <mailto:{{ email }}>
{{ email }}, NIP 634 267 03 10, REGON 240872286, KRS
0000302837 MEGREZ Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością zarejestrowana w
rejestrze przedsiębiorców w Krajowym Rejestrze Sądowym, Sąd Rejonowy
Katowice - Wschód w Katowicach, VIII Wydział Gospodarczy KRS, Kapitał
zakładowy w wysokości 87 203 050,00 złZałączniki
- odpowiedź_na_wniosek.pdf
8 a
a © MEGREZ e
8 Sp.zo.o.
WSS/KG// 6 0/DOP/ 244 /DF/19 Tychy, 23.10. 2019 roku
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2
02-605 Warszawa
email: sprawa-17103Q©fedrowanie.siecobywatelska.pl
W odpowiedzi na wniosek o udostępnienie informacji publicznej (wpływ 17
października 2019 roku) Zarząd Megrez Sp. z o. o. informuje:
1. Czy wszpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez
szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu
jego/ich obowiązków.
Odpowiedź: Tak, placówka zatrudnia trzech Dietetyków.
2. Ilu pacjentów przypada na j ednego zatrudnionego dietetyka?
Odpowiedź: Ok. 121 pacjentów.
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to
w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
Odpowiedź: Tak, prowadzone są indywidualne oraz grupowe porady dietetyka. Informacja
znajduje się na tablicach ogłoszeń wszystkich oddziałów szpitala. Pacjenci
informowani są również przez personel medyczny podczas hospitalizacji.
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadaj ącej na 1 pacjenta
szpitala?
MEGREZ Sp. z o.o.
Ul. Edukacji 102, 43-100 Tychy, Tel. +48 32 32 55 171, fax. +48 32 32 55 284, e-mail: sekretariat © szpitalmegrez.pl, NIP 634 267 03 10,
REGON 240872286, KRS 0000302837 MEGREZ Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością zarejestrowana w rejestrze przedsiębiorców
w Krajowym Rejestrze Sądowym, Sąd Rejonowy Katowice — Wschód w Katowicach, Vill Wydział Gospodarczy KRS, Kapitał zakładowy
w wysokości 87 203 050,00 zł
KEEDZ
e
SZ
Odpowiedź: Stawka żywieniowa wg obowiązującej umowy na okres 10.2018r.- _ 10.2021r.
wynosi 13,95 zł netto + 8% stawki VAT.
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w
podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników
użytych do przygotowania posiłków?
Odpowiedź: Tak, korzysta. Umowa określa wysokość dziennej stawki żywieniowej.
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do
przygotowania posiłków — chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz
dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej
udostępnienie.
Odpowiedź: Wartość odżywcza i kaloryczna jest ujęta w jadłospisie dekadowym.
Dodatkowo do każdego jadłospisu dekadowego (zał.1) firma cateringowa
przedkłada listę produktów zużytych do produkcji posiłków (zał.2).
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko)
odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
Odpowiedź: Kontrola posiłków odbywa się codziennie, podczas wydawania posiłków z
punktu dystrybucji na oddziały. Dietetyk szpitala wraz z pracownikami punktu
dystrybucji posiłków, za pomocą metody organoleptycznej, dokonuje oceny
organoleptycznej oraz analizy sensorycznej dostarczonych posiłków.
Pracownicy punktu dystrybucji dokonują pomiaru temperatury posiłków.
Wykonawca zobowiązany jest do przedkładania Kierownikowi Działu Higieny i
Żywienia, 1 raz na kwartał, protokołów badań żywności pod względem
kaloryczności
i zawartości białka, tłuszczy i węglowodanów w dostarczonych posiłkach.
Protokoły badań dotyczą diet wskazanych przez szpital.
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto
(stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
Odpowiedź: Personel medyczny (pielęgniarka, opiekun medyczny). Kontrola odbywa się na
bieżąco przez w/w personel, dietetyka lub Pielęgniarkę Oddziałową.
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
Odpowiedź: Tak.
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww.
skarg?
Odpowiedź: W szpitalu obowiązuje Regulaminem przyjmowania i rozpatrywania skarg oraz
wniosków wpływających do MEGREZ Sp. Z o.o.
W zależności od rodzaju skargi lub wniosku wyjaśnień udzielają: Dział
Organizacyjno- Prawny , Pełnomocnik ds. Praw Pacjenta, Pielęgniarka
Epidemiologiczna, Pielęgniarka Naczelna, Kierownik Działu Higieny
i Żywienia.
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu
zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
Odpowiedź: Skarg dotyczących niewłaściwego żywienia oraz przypadków zatruć
w placówce nie stwierdzono.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego
żywienia chorych w szpitalu?
Odpowiedź: Tak
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem
Źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła
internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
Odpowiedź: Wykaz diet stosowanych u pacjentów hospitalizowanych
Nr |Nazwadiety | Zastosowanie diety (wskazania)
00 | Dieta podstawowa - u osób nie wymagających żywienia dietetycznego (racjonalne
żywienie)
01 |Dieta łatwo strawna -w stanach zapalnych błony śluzowej żołądka i jelit,
-w nadmiernej pobudliwości jelita grubego,
-w nowotworach przewodu pokarmowego,
-w wyrównanych chorobach nerek i dróg moczowych,
-w chorobach infekcyjnych przebiegających z gorączką,
-w przewlekłych chorobach układu oddechowego,
-w zaburzeniach krążenia płucnego(zawał),
-w okresie rekonwalescencji po zabiegach chirurgicznych,
-dla chorych długo leżących, u których dochodzi do zaburzenia
pracy przewodu pokarmowego,
-dla osób w podeszłym wieku,
02 |Dieta łatwo strawna z -w przewlekłym zapaleniu kamicy i pęcherzyka żółciowego oraz
ograniczeniem tłuszczu dróg żółciowych,
-w chorobach miąższu wątroby-przewiekłym zapaleniu wątroby,
marskości wątroby,
-przewlekłym zapaleniu trzustki,
-we wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego-w okresie
zaostrzenia choroby,
-w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy,
-w przewlekłym nadkwaśnym nieżycie żołądka,
-w refluksie żołądkowo-przełykowym,
-w dyspepsjach czynnościowych żołądka(dolegliwości niemające
podłoża zmian organicznych ),
Dieta łatwo strawna z
ograniczeniem substancji
pobudzających wydzielanie
soku żołądkowego
- w chorobach nerek i wątroby przebiegających z
niewydolnością tych narządów
Dieta łatwo strawna
niskobiałkowa
(20g-40g B/ dobę)
05 |Dieta bogatoresztkowa
(powyżej 35-40 g błonnika)
Dieta papkowata -w chorobach jamy ustnej i przełyku(zapalenie jamy ustnej,
zapalenie przełyku, zwężenie przełyku, żylaki przełyku),
07 |Dieta płynna -w chorobach jamy ustnej i przełyku,
-u chorych nieprzytomnych,
- w zaparciach nawykowych , w postaci atonicznej,
- w zaburzeniach czynnościowych jelit,
-w innych stanach chorobowych według wskazań lekarza,
Dieta kleikowa -w ostrych schorzeniach przewodu pokarmowego, wątroby,
trzustki, pęcherzyka żółciowego, nerek,
-w chorobach zakaźnych
-w stanach pooperacyjnych,
- nadciśnieniu tętniczym,
- w przewlekłej niewydolności układu krążenia,
Dieta niskosolna
- w chorobach zapalnych jelit ( m.in. w chorobie Leśniowskiego-
Crohna)
10 |Dieta ubogoresztkowa
11 |Dieta z ograniczeniem
łatwo przyswajalnych
węglowodanów
Dieta ubogoenergetyczna — |-u osób z otyłością i nadwagą (redukcja masy ciała)
13 | Dieta łatwo strawna Dla osób:
bogatobiałkowa -wyniszczonych,
(powyżej 100g B/dobę) -w chorobach nowotworowych, w rozległych oparzeniach,
zranieniach,
-w chorobach przebiegających z gorączką,
-dla rekonwalescentów po przebytych chorobach
Nr | Diety specjalne (S)
Dieta płynna bezmleczna _ |-według wskazań lekarza,
-w cukrzycy w przypadku upośledzonej tolerancji glukozy
Dieta do żywienia przez
zgłębnik lub przetokę
-u chorych nieprzytomnych,
-u chorych z zaburzeniami połykania na tle neurologicznym,
-w niektórych chorobach jamy ustnej,
-po oparzeniach jamy ustnej, przełyku, żołądka,
-w nowotworach przełyku, wpustu żołądka,
- w niedrożności górnej części przewodu pokarmowego,
-w innych chorobach zgodnie z zaleceniem lekarza,
Dieta bezglutenowa
| w chorobie trzewnej-celiakii,
- w innych stanach chorobowych zgodnie z zaleceniem lekarza.
==
Źródło: Helena Ciborowska „ Anna Rudnicka DIETETYKA Żywienie człowieka zdrowego i chorego.
PZWL, Warszawa 2007 Wydanie III uzupełnione
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np.
bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
Odpowiedź: Szpital jest w stanie zapewnić każdy rodzaj diety poprzez zgłoszenie
zapotrzebowania do dietetyków firmy cateringowej.
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
Odpowiedź: Tak.
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do
zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?
Odpowiedź: Tak.
Załączniki:
1. Zakres obowiązków dietetyka.
2. Załącznik nr 1.
3. Załącznik nr 2.
WICEPREZES ZARZĄDU
Y OMDS. MEDYCZNYCH
DYRE
PROKURENT
tola doty
llona Za wiszą
JALISTA DS. ORGANIZACYJNYGI
Doróta Frątczak
Zakres obowiązków na stanowisku DIETETYK
V. Zakres obowiązków pracownika na stanowisku pracy
1)
planowanie jadłospisów dla pacjentów w zależności od stanu zdrowia, zasad
dietetycznych i nawyków żywieniowych
odbieranie zamówień na ilość diet z poszczególnych oddziałów
prowadzenie kontroli posiłków pod względem ilościowym i jakościowym
nadzór nad sporządzaniem diet specjalnych
korekty ilości posiłków w związku z ruchem chorych
wysyłanie sporządzonych zestawień żywnościowych do firmy cateringowej
odbieranie i sprawdzanie zestawień z poprzedniego dnia i potwierdzanie ich firmie
cateringowej
kontakt z personelem medycznym oddziałów w zakresie prawidłowego sporządzania
zapotrzebowań żywnościowych przekazywanych do działu żywienia
sporządzanie miesięcznych zestawień poszczególnych diet i finansowe rozliczenie
oddziałów
10) propagowanie zasad racjonalnego żywienia wśród pacjentów — edukacja pacjentów i
ich rodzin
11) opracowywanie wskazówek dietetycznych dla pacjentów wypisanych do domu
12)nadzór nad stanem sanitarno-epidemiologicznym pomieszczeń i urządzeń działu
żywienia
13) wykonywanie innych związanych z pracą poleceń przełożonego
Ab. ma g
rewned $ A 3 Sk 21.201 Mów Jadłospisy dla oddziałów z -
|, npm GAYE 4 OKRE ZE ZR WOGLERTPTABCD DZK ROSEN Z WE SEPE ej
| j Śniadanie | Obiad Kolacja |
Il Śniadanie a „Podwieczorok, a Posiłek nocny al
| _ poniedziałek 2019-09-30 Dięta: PODSTAWOWA (MEGREZ) _ |
|Kasza nęanna na mleku 300 mi (GLU, ORZĄ. Barszcz cz grwony z ziemniakami 400 mł (GLU, JAJ, [chleb zwykly 103 g (GLU) masło extra 10g
chłeb zedykły 100 g (GLU). masło estra 100. |OZI $OJ, MLE, SEL, GOR, SEZ), Makaron z seren' |Kielbasa cygańska 100 g (JAJ, OZI, MLE, SEL,
Poleawiga sopocka drobiowa 4U g (GLU, JAJ, | 300 G (GLU, JAJ, SOJ, MLE). Herbale owocowa — |SEZ), ketchup 10 g (GORy, Herbata T 250g
Ozł, MLE. SEL, GOR, SEZ: joquit owocowy 1 (250 ml
szt (ML6, LAK), Hercata T 2504, JL
| Wartości odżywcze: Energia 2070.19 kcal. | Bialko ogółem. 77 44 g, Tluszcz 65 46 g; Węglowodany ogółem: 3D7 57 g: Żelazo: 7.07 mg.
LC 703.21 mg: Witamina A (ekwiw. retinolu), 621.80 ug. - AJ
| pore 2019-10-01 Dieta: PODSTAWOWA (MEGREŻZ)
(Płatki kukurydziane na mleku 300 ml (OZI, Selerowa 2 ryżem 460 g | (SEL), Ziemniaki 200 g |chieh zwykly 100 g gl GLU), (GŁU), masło extra 10 g.
|ORZ; chilen zwykły 100 g (GLL/), masło extra 10/(SQJ, MLE), Fitet drobiowy w sosie jarzynowym |Pasta z twarogu i wędliny 50 g (MLE), jablka
'q. szynka z imdyka prasowana 40 g (GLU, JAJ, |100 g (GLU, SEL), Marchewka 100g(GLU, SOJ, |150g Herbale T250g,
OZI. MLE, SEL, GOR. SEZ) pomidory 309 — |MLE), Herbata owocowa 250 ml,
Herbata 250g KA | z
| Wartości odżywcze: Energia 2054 12%cal. Bia ik0 ogółem: 81. 81 q. Tłuszcz 6£.29 q: Węglowodany ogolem. 343.85 g, Żelazo. 8.43 mg:
| wapń 446 19 mg, Wilamma A (etwiw RO 605 10 ug i A |
abe __ środa 2019-10-02 Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) |]
(Taoweką ha mieku 300 ml (GLU, JAJ), chieb | Zalewajka z zemniakami 400 g IGLU, JAJ, Gz, - |chleb zwykły 100 g (GU), masło extra 10 q. |
|a wykt, 190 g (GŁUJ masło extra UG. jaja 1 szl SOJ, MLE, SEL, GOR, SEZ, LAK, ŻYT), Kasza Pasla brzoskwimowa 50 g (MLE), Herttata T
KJAJ ocorek kiszony . Herbata | 2500 |jeczmienna na sypko 200 g(GLU, SOJ, MLE, 250 g
SEL; gulasz preczarkowo-mięsny w sosie 150 g
(GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, SEL, GOF, SEZj
Katafor gotowany 100 g (GŁU, SOJ. MLE), herbata
owocowa Bźz5Omi, KE
Wartości odżywcza: Energia 2047 12 kcal, Białko ogolem: ŚR 89 Tłuszcz: 68.77 g, Węglowodany ogółem: 294,50 g, Żelazo: 10.63
rng, Wapń: 396 47 mg: Wilamina A (ekwiw. zlockj 702 B2 ug;
oczu A _ — ew
m aa czwartek 2019. 10-03 Dieta: : PODSTAWOWA (MEGREZ)
|Płateś swęstane na mieku 300 mi (GŁU, SEL), |Brokułowa z ryżem 400 mi (GLU, JAJ, OZI, SOJ,
ch.zb zygżły 160 g (GLUI. masło extra 10qg. „MLE, SEL, GOR, SEZ), Makaron spaglieui z sosem |Polędwica sopocka drebiowa 40 g (GLU, JAJ, |
Bas
chłe zwą ykły 100 g (GLLN, masło extra 10 g
tr
złe! grobiowy Sg tszt 1 szt (GLU, JAJ, 300 G1GLU, JAJ, SQJ, MLE, SEL, GOR; Herbata |OZi, MLE, SEL, GOR. SEZ]. ogórek świeży 30
SOJ, MLE, SEL, GOR; Surówka z seleta | jewocowa Au ml c. Herbata T 250 g
Jer: sę sy gISEŁ), Herbata 7 250g_ MA | DA | Sa m |
i Wartości odżywcze: Energa 1685 69 ścal, Bielko ugolam: 68 61 g. Tluszcz 61. 86 0, Węglowodany ugólem 300.09 g. Żelazo. 7.34 mo:
|. dłapń 000E2 00 Wilamna A ewa ou) 727 43 ug.
Wlasrośc Całermed 5,4 Wszelkie prawa zastrzezone
Śwow :2!
Widut z AF: JADU ł
r
Play fusnl o K Kf Sęmat:ei 154.31./01 AtaŁow o mA a
- ET SZAAR O AŚAĄ TRES TE
a> pt ZR : w” E4 8 połzzy h „47 =4 = Ta wióęzż"| y
iż kgdesziy cą sił OKE CEAALSJ 58 kezpiy: OR wę Et: wie SB 3% PETRO BNIĘ
| Śniadanie Obiad Kolacja
Ji Śniadanie Podwieczorek Posiłek nocny
MM "piątek 2019-10-04 o Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ)
a=
jk A524 | kukurycziara na mięku 300 mi (GLU,
|SEL; chłeb zwykly 1UU g (GLU). masło extra
62%u 10 g (MLE). Dżem 50g jablka 150g
Herbata T Z5Ug,
chieb zwykły 100 g (GLUJ, masło extra 82% IG
9 (MLE, Pasta z twarogu z koperkiem 50 g
(MLE), Hercata T 250g,
Kalakotowa 2 makaronem 400 ml (ELU, JAJ, OŻI,
S0J, MLE, SEŁ, GOR, SEZ) Ziemniaki 200 g
(SOJ, MLE), Filet z dorsza smażony 80 g (GLU,
JAJ). Surówka z kapusty kiszonej 100 g . Herbata
owocowa 250 ml,
Wartości odżywcze: Energia . 1994.91 kcal; Białko ogólem 73 38 g. Tluszcz” 64 39 g: Węglowodany ogółem: 304.03 g. Żelazo. 7.94 mg.
_ Wapń. 601.27 mg. Witamina A (ekwiw retinolu): 1032.16 ug,
R sobota 2019-10-05 Dleta: PODSTAWOWA (MEGREZ)
Izmied zwykly 100g (GLU: masł extra 82% 10 | Ziemniaczana 400 ml (GŁU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, |cnleb zwykły 1009 (GLUJ, masło extra 82% 10]
5 (MŁEJ. salami 20 g .GŁU. SOJ, SEL. GORi |SEL, GOR, SEZ). Risotto z mięsem i warzywami — |g (MLE), Parówki Drobiowe 80 g (GLU, JAJ, |
Surówkę z marcawi jablka 36 g. Kawa 300 g (SEL, MWŁ;, $08 pomicorowy IU m! (GLU; SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK). kelchup 190 q
wa z miekięm 250 mk GLUI |Herbata owocowa 250 ml, (GORi. Heroata T 250 g
z | |.
Wartości odżywcze. Exeryu 2052 64 kod! Białko ogółem 71 28. Tluszcz 79.55 g Węglowodany ogółem 205.58 g. Żełazo: 4.32 mg, |
Wach 455 30 mg, Wi amina A nina A (ehwiw gee) 1 1269.00 ug. - a
niedziela 2019-10-06 o Dita PODSTAWOWA (WEGREŻ) |
jeniev zwykły 100 g (GLU; wasto exlra BZ%il 10 |Rosó! z makaronem 400 ml (GLU, JAJ, OZI, SOJ, |cnteb zwykiy 100g (GLU), masło extra B2%łl 10
3 IMLE3, Pasztet drobiowy 509 szt 1 szl |GŁU, |MLE, SEL, GÓR, SEZ), Ziemniaki 200 g (SOJ, g (MLE). szynka z indyka prasowana 40 g
|JAJ. SOJ, MLE, SEL, GOR), ogórek sweży 30 |MLEJ. Udko pieczone 140 g (GLU, JAJ. DZI, SOJ, (6LU, JAJ, DZI, MLE, SEL, GOR, SEZ). jogut
!q Kąkap z mi 250 miIOZK. MLE, $EL, GOR, SEZ), Surówka z kapusty owocowy | szl (MLE, LAK). Herbata T 250g.
kinskiej 100 g , Herbata owocowa 250 ml,
Wartości Wartości odżywcze: Energia 2060 93 kcat, Bialko ogółem: 88.20 g; Tłuszcz: 78.04 g. Węglowodany ogółem: 281.09 g. Żelazo: 7.85 mg:
EE 552.35 m3: Witamina A (ekwiw. refinolu): 998.34 ug. _
t
m
07 poniedziałek 2019-1007 _ | ___. Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) ; i
+4 t.E alusy Ś00 mi een zwyśty 100 |Grysnowa 400 mi (GLU, JAJ, OZł, SO4, MLE, chleby zwyśiy za ii masło gxira 2% 10
GLU: masło astra 8 Sł 10 eg, MLE, szynka |ORZ, SEL, GÓR, SEZ; Fasolka po bre.onsku 300 |g (MŁEJ, ser żólty 40 g (MLE). ogórek kiszony
Iwieprzewa 40 q, Surówka z setera | jabłka 30 g |g(GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, SEL, GCR, SEZ, 305 Halteja T 2504
1 SEŁ; Herbata T 259 STRi. chleb zwysly 60 giGŁU Herbala Gwocowa
j 250 ml
Z ZZ Z Z Z Z
I LAS dl
mą mg, Witartna A tekvav w i reno! u) 8i8 gtług
p mam „mna A wr aa O ED m zn 2
| | wtorek 2019-10-08 Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ)
[e łat kuku ryżłzsanę na mięku 300 mi 1021, sśzjunakowa z makaronem 400 ml (GLU, JAJ, CZI, |chleb zwykły 100 giGŁUJ, masło €xua Bt 16)
|ORZ5 catey zaykły 100g GLUY masla extra |SOJ, MLE, SEL, GÓR, SEZ; Kasza jęczimenna na |g MLE), poiędwica sopocka 40 g (GLU, JAJ,
SOJ, MLE, SEL, GOR, SD2), pomidory 30 g
Herbata T 250 g,
1
ł
1
mł
|SZ% 16 g (MŁE) polędwica Ani 0 g— jabłka
s 0e merbataT 250g
|
|
r
t
|
|
sybko 220g (GLU, SOJ, MLE, SEL. zeaż
wieprzewy w sosie 100 g (GLU, JAJ, OZI, SOJ,
MLE, SEL, GOR, SE2), bukiet kwiałowy z jarzyn
100 q (GLU, SÓJ, MLE, Herbata owocowa 250 ml,
Wartości odżywcze; Energia 2104.65 kcał; Bialko ogółem: 66.37 g; Tłuszcz: 64.71 g, Węglowodany ogółem. 332.94 g; Żelazo 24.27
mą. wapń: 675.40 mą. Witamina A (ekwiw relinolu) 404 50 _ślugo
|
Ro E Dk I a kz
a; Środa 2019-10-09 Dieta; PODSTAWOWA (MEGREZ)
ts ś06 na mleku A0U m. (GLU, S SEL W CENOTE 2 ZAC rką 400 mi iGŁU, JAJ, OŻl, chłeb zwykły 100 g(GLU,, masło extra BZ 10
rę ykty 100 6 (GLU masie sza 27% (SQJ, MLE, SEL, GÓR, SEZ; Zia mwału 2200 q (MLE), Kielbasa wieprzowa na ciepło 100 g |
MLE! st topiony BU q (MLE, LAK 150J, MLE] Wawóbna 2 cerulką w sos6 zd (JAJ, Ożl, MLE, SEL, SEŻ), ketchup Idę |
+ KLA
)q +GŁU) Kapusla zesirażana 120 g (GLU, JAJ, OZI, |UGOR; rerbata T 250g.
SÓJ, MLE. ÓRZ, SEL. GGR. 5EŻ, Hęeibata
o zm _ jowosowaźdóm. | ___
| Wartości SAżywczę: E nuręia 2155 1a kcań Bialku unólemm BS Z54 Tiusżce 87.34 g węg owcda ży ogórem 282220 Żeiazo. 15 2
mg. Wąph /25 1% mą NEBTAA tekkaw retinolu) 1207 78 ug.
mioty 308 Ferbila
Własność Catermed S.A, Wszelkie prawa zastrzeżone Śliera 1571
toe ”:4
iyśruk s ŁAD: „AM GGPIG F
A KŚSIER HE Kiow -.0000_____ Jadłospisy dla oddziałów
| a E E . s |
| Lier 3 ]
LLL OOBE EEEE "TO EA Mz TRYB YUAWE |
Śniadanie | Obiad ] Kolacja
li Śniadanie Podwieczorek | Posilęk nocny a
[0 czwańek 2019-10-10 ____ Dita PODSTAWOWA MEGRE | —__|]
|kaS2a manna na mleku 300 mł (GŁU, ORZ; Ryżowa 400 mi (GLU, JAJ, OZI, SOV, MLE, SEL, lehieb zwykły 100 g (GLU), masło extra 82%tl 19
|cnieb zwykły 100 g (GL U) masło extra 82%il 10 GOR, SEZ), Kociołek meksykański 300 9(GLU, |g(MLE), paprykarz 60 q (GLU, JAJ, RYB,
„5 (MLE) llel złocisty 49 g ogóreń kiszony 30 g JAJ, OZI, $OJ, MLE, SEL, GOR, SEZ), chleb SOJ, MLE, SEL, GOR). Herbata T 250 G.
| lertała1 2509, = o zwykly 80 9 (GLU) Pierbala owocowa 3 250 mi, - aga...
Wartości odżywcze: Energia : 2068.43 kcal, Białko ogółem. 14,06 g: Tluszcz 6391 g. Węglowodany ogólom: 397.74 9, Żelazo: Ń.46 my,
wapń: 574.54 mg. Witamina A [ekwiw. relinolu). 578.75 ug. o
| ______ piątek2019-1011 ___ Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) <"izaiiowiiniai
|Sscictra na mleku 300 mi 1GLU, JAJ) Bułka jarzynowa z kaszką kukurydzianą 400 g (GLU, Jehleb zwykły 100 g (GLUJ, masło extra 82%! 10
Iraśtana 1 szł (GLU, JAJ, MŁE, LAKH, niasio SEL). Ziemniaki 200 g (SOJ, MLE). Filet z dorsza 9 (MLE). ser topiony 50 g (MLE, LAK)
mum = = ==
(extra C2% 10 QtMLE; Dzem 59 g Herbata T smażony 80 g (GLU, JAJ), Sałatka z kapusty [pomidory 30 g , Mierbała T 250 g.
i230q, czerwone 100 q_Herbała owocowa 250 mi,
| Wartości odżywcze: Energa 211074 kcal: Bialko ogółem 73.66 g. Tlusżcz. 77 80 g; Węglowodany ogolem 300.43 gr Żelazo” 7.68 mg.
|| Wapnr 763 83 mg Witamina A (ekwiw. ietnou) 956,97 Lo; -
m m... Sobota 2019-10-12 „. __ ___ Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) | A
seu zwyły 100 g!GŁU masło sxira RZ%ii 10 krupmk „26ZmiEDNy 400 mi (GŁU, JAJ, OZI, SOJ, chleb zwykły 100 g (GŁUJ, masło extra 82%di 10
(5 MCE; jaja 1 s2l (JAJŁ joguń owocowy 1 szt |MLE, SEL, GOR, SEZ), Ziemniaki 200 3 (SOJ, 9 (MLE) salami 40 9 (GLU, SOJ, SEL, GOR),
MLE. LAK, Kawa z wiekten, 250 mi(GŁU, MLE) Potrawka drobiowa z kurczaka 150 mi (GŁUJ, ogórek kiszony 30 g , Herbała T 250 9,
Buraczki iarle 100 g (GLU, SOJ, MLE, SEL)
„Herbata owocowa 250 mt, o - Ema
Wartości odżywczę, Energia 2114 10 kcal, Białko ogółem: 86.15 g; Tłuszcz: 83.44 g, Węglowodany ogółem 284 74 g Żelazo 11.61
me. wapń" 653.52 mg; Wlamina A (ekwiw. reknołu). 1335.32 uj
______ niedziela 20191043 __ Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) o DOE _
-» Zwykły 100 g (GLU). masło extra 82%tł 10 | Brokułowa z zacierką 400 mi (GLU, JAJ, [072] gi zwykły 100 g (GŁUJ, masło extra 82%li 16
[e IMLE5 ser żółty 40 g „MLE, jablka 150 MLE, SEL, GOR, SEZ), Ziemniaki 200 3 (SOJ, 9 (MLE), Pasztet drobiowy 50g 1szt 1 szt (GLU,
'Karaa m: ŻEQ mi tOZI, I4LE), Pieczeń wieprzowa w sosie 100 g (GŁU, JAJ, SQJ, MLE, SEL, GOR), ogórek świeży 30 |
JAJ, OZI, SOJ, MLE, SEL, GÓR, SEZI. Marchewka |g . Herbata T 250 g
10 a (GLu, SOJ, MLE) Herbata owocowa 250 m.)
Wanosci odzywcze | 1988 74 | 82 4 W
ŁĄŻ a
"WBP
5 31 ę Żeiażo' 7 54 mg
= - pl
CATERMED S.A,
©9120 Lód, ul Traktorowa 126. iok2e
NIP 677-21-64-383, REGON 35793gw
Własność Catermed S.A, Wszelkie prawa zastrzeżone Srore 207
R .
ędrur y MABI JATR DBEIS 7
a EEEE
mu! 58 M __ Jadłospisy dla oddziałów
kc: zak. DZÓRSK LIE ——— SSB Ea)
Śniadanie Obiad kolacja
Sniadanie | Podwieczorek _ Posiłek nocny
|--—— __ poniedziałek 2019 10-14 Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) |
"RUSZA tnutna na mieku 300 5% (GŁU, ORZ7, |Koperkowa z z ziemniakami 400 mi (GLU, JAJ, OZI, |chteb zwykły 100 o (GŁUJ, masla extra 82%dł 10)
ichieb zwykły 100 giGLLĄ masło extra 82% 10 | SOJ, MLE, SEL, GOR, SEZ). Łazanki z mięsem i | g (MLE), Pasta brzoskwiniowa 50 g (MŁEJ. |
le ,MLEJ Poledwca sopocka drobiowa 40 g kapustą 3060 g (GLU, JAJ, Czl, SOJ, MLE, SEL, HerbalaT 250 g.
PGŁU, JAJ, QZI MLE, SEL, G0R, SEZ), ogórek GOR, SEZ) Herbata owocowa 250 ml
igor (0 q, Heroata ” ZŚ0q
|irem aa ? w i h am
| Wartości odżywcze 963.67 kcai, Brat e £ i M udany zgoólem 311 Żelazo, 7 4% mą
wtorek 2019-10-15 __ Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ)
6 GrSENE GA rrleku 300 ry rGLU, SEL; | Załestaj Łąż zeniakam: 400 g /GŁU, JAJ, Ozi, chłek zwykły 100 g (GLUJ, masło extra 82%
ui A 00 g.GŁUA. riasw extra 82%li W) | SOJ, MLE, SEL. GOR, SEZ, LAK, ŻYT).Ryżna - (g(MLE). polędwica sopocka 40 g IGLU. JAJ,
u MLE: her zożsy dlou4 ZApryka udo syske 2UV g (SOJ. MŁE), topsik wieprzowy w. sosig | SQ, MLE, SEL, GOR, 502), jogurt owocowy 1
AOERREWENA ŻDe beuatć | B0g pomdorewym 160 g (GŁU, JAJI, Kaiaior gotowany |szt (MLE, LAKĘG. Ferbata T 250 g
hal z j6 (GLU, „SO, MLE; Hercało cwocowa 250 m |
Wartości odżywcze: Enea Z04501 rrał, baku agolem 729Hq Muszcz 60889 Węglowodany ogólem 323.86 q Żelazo, 9 64 ni)
środa 2019-10-16 Dięta: PODSTAWOWA (M OWA (MEGREZ)
la yć aieku 300ml chłeb zwykły 100 q | Selerowa z makaronem 400 g (GŁU, „JAJ, SEŁ) - |chleb zwykły 11009 4 (GLUI. masło extra 82%ll *
i
UGŁU: masło extra G2%ti 10 g (MLEJ |Kasza jęczmienna na sypko 220 g (GŁU, SOJ, 9 (MŁE). Pasta 2 ryby t ogórka 60 g (RYB,
„Lżynk wia Gera dl go ogórek świeży 30 g | MLE, SEL), Gulasz z mdyka 150 g (GŁU, JAJ, OZI, |GOR; sałata 10 g. Herbata T 250 g
„Herbata 7 250 , |SOJ, MLE, SEL, GOR, SEZ. Surówka z kapusty |
o. czerwonej 100 9. Herbata owocowa 250 mt. -
| Wartości odżywcze: i A 1649 G3ikcal 6 59.82 g. Tłuszcz 54 feglowodany ogółem: 302 40 g Żelazo 7.56 mą
czwartek 2018-10-17 Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) | jj
P*Bi GWSIANE ZA RU Gru 390 mi (GLU, SEL, jarzynowa z zacetką 450 ml (GLU, JAJ, Ożl, SOJ. Jenieb zwykły 100 g IGLUJ. masło exlra £2%il id
MLE, SEL, GOR. SEZ), Zienmiaki 200q(50J, |giMLE, Fasztel drobiowy SOgq Iszt ” szi „GLU,|
(MLEG mOVEL 4 ja (OD g1GLU, JAJY Baraczhi tarte | JAJ. SOJ, MLE, SEL, GOR; ogore: kiszony 3Ć
I Wartości odżywęze. En ż » 2 , |
| 0. . ,_ Płątek20t9-i048 _ | ||| Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) -
kusza kuku YdŁANa PAU pałenu 300 it! ;GLU, Pomidorowa z ryżem 400 m: (GLU, JAJ, OZi, SOJ, |ehieb zwykły 190 g (GLUj, masło extra 8Z%1l 10
" RM(GLU, JAJ, MLE, - |MŁE, SEL, GOR, SEŻ), Zieńmiaki 200 g (SOJ, 4 (MLE). ser topiony 50 g MLE, LAK) sałata
MLE em 50 [MLEJ Filet z dorsza smażony 8C g (GLU, JAJ). 105. hernała T 2505
|Surów wka z kapusty kszonej 101 y , herbale |
t ng
| sobota 2049-10-19 ____ Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ] o
wykły 16 1iGŁU* niasle exura 82%ił 10 |Barszcz czerwony z zemniakami 400 mi (GŁU, JAJ, che zwykly 160 g (GLU; masło esMa ED + "U"
MLE : Ozl, SOJ MLE, SEL, GOR, SEZ;, Makinón z g (MLE), Parówki Drobiovie Aa GIGLU, JAJ,
E Peażar go „atiriut « 400 g (GLU, JAJ, SOJ MLE, | SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK. «gioiap t30
GLU: 'ORZ. SEL GOR, SEŁ. SQZ) +GOR: Herbata I alu
tr . bag sióy ob Me Big oiaco: BUGI
Z „ekow retncra) IU
miana "z
Wissnosc Caternog S.A. Wszsthle prawa zastrzeżone
6.» Stos -Ślaaou -_—____Jadłospisy dla oddziałów
p——— O e |
———— Sai Rad — —— p mL nna BIES ES ZONEZ ŻE EN
Śniadanie | Obiad Kolacja
Il Śniadanie __ Podwieczorek ma „Posiłek nocny
__ Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) Sa
= niedziela 2019-10-20
EE papaja
|
= EA == | m a L= TZ EEZEZZĄ|
©eD Zwykly 100 g (GŁU, masło Sxtra 62%(i 10 IRosaf z ryżem 400 ml (GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, |chleb zwykły 100 g (GLL), masło extra 82%ił 10)
g MLEJ ser żółty 40 9 (MLEJ. Papryka SEL, GOR, SEZ]. Ziemniaki 200 9(SOJ, MLE), jg (MLE), szynka wieprzowa 40 9 jablka 150g, |
konserwowa 30 g, Kakao z ml 250 mi (OZĄ, |udko pieczone 149 g (GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, |Herbata T 250g,
SEL, GOR, SEZ), Mizeńa ze śmietaną 100 g (6LU,
| JAJ, OZI, SOJ, MLE. SEL, GOR, SEZ), Herbata
| - __evetora 50m _L
Viartości odzywcze: Enarcii Bial cgiewodany ogołen
|
I
|
pn m —— ram — a m m mą zaa mm
—_ Dieta: PODSTAWOWA (MEGREŻ) 7
— poniedziałek 2019-10-21
2)
»awydzana na michu 300 smi tóLU, |Kapuśna z Zienmiakami 400 ml tGLU, JAJ, Ożi, |chieb Zwiykły 100 g (GLU), masło cxlra G2żiy 10
MALE, SEL, SEZ), Makaron spachety ż sosem 300 g/g (MLEJ polędwica Ani AD g banany 100g
r 391
nh MLE 50y 1 iGLU, 4AJ, SOJ. IMLE, SEL GOR; perbata [Herbata T 250 g
5 AJ. SOJ, MLE, SEL. G OR "NYCET 434 ŻFĘT zal J
i ć | |
Wartości odżywcze: Zn 54 kcal, Brań em GE.G6g T : 581 a owouan, ogółem 304 16 g, Żetazo. 6 69 Ig.
wtorek 2019-10-22 __ Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) i
<meb zwykły 100 g (GŁUJ, masło extra 82% 10 (SOJ, MLE). udziec drobiowy w sosie 100 g (GŁU), |g (MLE) Pasia truskawkowa 50g IMLE),
]
|Plaijęczmiennę na mleku 300 mi (GLU, SEL), |Ogórkowa z ryżem 400 mi (SEL), Ziemniaki 200 g [chleb zwykly 100 9 (GLUJ, masło extra 82% "
«"MŁEJ ls: złocisty 4u 9. Surówka ? selera. |Buraczki iatle 100 g (GŁU, SOJ, MLE, SEL) Herbata T 250 g i
<CZASEL) Herbata 2505 —.... _IMerbeie ow. cewa 250 mi | |
Wartości odżywcze + i Ba todany ogółen 3133 g. Żułazu SLUB rj |
"ZEM
„Środa 2019-10-23 __ _Oitta PODSTAWOWA (MEGREEJ 7 0
t
anie na meeku SJ nr (GLU, ORZ;, Tkalatorowa
tab żnykłę TUL 4 ŁGŁUJ magia extra BZ%ti 10 |SOJ, MLE, SEL, GOR, SEZ: Kasza jęczmieDna 06 9 (MLE), Krelbasa cygańska 100 G JAJ, OZ,
(MLE: jaa 1 (JAJI labiso le 150 o|sypka 220 g (GLU. SOJ, MLE, SEL). zraz | MLE, SEL, SEZ; Romidory 20 9 Heroata
" |WEDIZOWy Sie 1 SŁU, JAJ, OZI, SOJ i
MILE SEL, GOF
Wartości udzywcze: : kce l. "GG owouany >gtder i 207 4, Żelazo 9,45
DIETETYK
lie. Sonia Matusik
Wiłasnosć Uatermed SĄ vos, Prawą zastrze
EEEE
(A ati
5 |
7 makaronem 400 m 4GLU, JAJ, Oz], |etieb zwykły 100 g (GLUJ, masło extra 82% U
I
4
kwa 24 24. Sweat (że, 51-201 Grawok Jadłospisy dla oddziałów SE
| |
| Śniadanie | Obiad „a | Kolacja
il Sniadanie ma | m. Podwieczorek a | Posiłek nocny
l a mu |
z m |... Czwartek 2019-10-24 Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) ES nroa i - |
| Ryż na mieku 363 mł chleb zwykły 100 5 |Pomidorawa z zacierką 400 mi (GŁU. JAJ, SEL) |chleb zwykły 100g (GLUJ, masło extra 82%tl 10
GLU; masło extra 82% 10 g (MLE, | Ziensaiaki 220 g (MLE, Pieczen *aeprzowa w sosie |g (MŁEJ, połędwica sopocka wieprzowa 40 G
p pa
Szysóbwn ska węprzowa SU glGLU, SO) | M0g(GLU. Brakuly gotowane 100 g (GŁU, (SOJ, MLE), Surówka z marchwi i jablka 30 g |
a|pomiaoty Su lierbata r z50g | (MLE), Heroala owocowa Ż50 mi Herbata T 250 g, a J
| Wartości odżywcze: Energia ' 1946.65 kcał, Bialka ogółem. 77.97 g Tłuszcz. 67 75 g. Węglowodany ogółem. 284.76 g. Żelazo: 8.58 mg. |
i Wapń 559 24 mg, Witamina A jskwiw. relinolu). 1506.27 ug,
m ___Miątek 2019-10-25 ____ Dieta: PODSTAWOWA MEGRZ) _
4 un Aa mieku 300 rd (GŁUJ, chleb zwykły |Kruw *0000y 400 mł (GLU, SEL). Ziemniaki |chieb Zwykły 100 g (GLL, masła extra 8Z%Al 10
ULU) Gyskerta Giwi 1GGIMŁE, - |2009 MLE) Fra dorsza smażony 80 g (GLU, 3 (MLEJ ser topiony 50 g (MLE, LAK;
(ML i
PIMLE, LAK) JAJ) Kajtista casmazane 10) G(GŁU, JAJ, OZ |pordory 30 6 "iertaia T 250g
SOJ MLE, ORZ. SEL, GOR, SEŻ; Huata
a |owococa 250 m., | - 8 = |
Wartości odżywcze: Enera 2044.82 ref: Białko ogółem 73.58 g> Tluszcz 68 98 o Węg'owodany ogolem 303.67 g. Żelazo * Y6 mg
wepr_£75 35 mg wWiłamina A teki retmoiu) 764 11 ug,
sobota 2019-10-26 a Dieta; PODSTAWOWA (MEGREZ) s _ a
smódrówyky "Ux GŁU: jagslę utra BZYK AD IF astkty.i 7 makaronem 450 ml (GLU, SOJ, SEL, [chleb zwysty 100g (GLUJ, maslo gktra 8Z%i 10,
UALE: sogoką 7 jnayk% prasowane drobrówa | GOR, STR; Risotto z mięsem. wat zywamni 300 3. |g (MLE Parówki Drobiowe 80 g!GŁU, SOJ, |
"' GŁU, JAJ, OZ, MLE, SEL, GOR, SEZ. USEŁ), Sus poradarowy 100 mr iGLUN, Herbata |MLE. LAKI kelchyp 10 g [GOR;, Herbata T |
waw. "RA; Kawct z niskie 250 M iowdcowa Z56 ml
aoi ZZ -
Wartości odżywcze: Energia 2126 04 kcal, Białko ogółem. 70.37 g; Tłuszcz: 62.21 G. Węglowodany ogolem: 327.40 g. Żelazo: 10
—. 0%. Wapn. 480.26 my: Witamina A jekwiw. zelinotu). 1281 13 ug;
|—- —______ miedziela 20191000 11 Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) 7]
Ast: zwyły 100 g (GLU1 maslo extra 82%t4 10 |Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU, JAJ, SELI. | chleb zwykły 100 g (GLUJ, masło extra 8241 1 Ą
„MLE; sca zulty 4 z MALEI, pemujory jóg ;Ziemuwak 260g (MLEJ Kóliet schzbowy 80 g G IMLE), Szynka wieprzowa 16 giSOJI
noże zóra;QZE UGLU, JAJ. tarchewka 126 qIGLU, MLEI |Surowka 2 selera i japika 30 g 1SELI Herteia |
x £ | 71 ,
MOŚCI odżywcze Eri "FLA: Mika ocoler TN g Theszcz TU 25 a Weg owodamy opólem: 252.58 g., Żelazo 7 58 mg
„poniedziałek 2019-16-28 2-..—../ Dłeta: PODSTAWOWA (MEGREŻ) NE
Prysko, AU" (GLU, MLE, ORZ;, Jako w sosie ener Zayniy 100 g (GLU: masło extra Bo
i MLE | maszladowym 100 6 (GLU, JAJ, GOR'. Zemiyzk. u MLE satan, U $ +GŁU, SOJ, SEL, GORi |
uGżły Góbwy 130 SQJj ka -0) 9.MŁEW Buraczki (arte 120 a 'GŁU, MLE, AKCJ noilugh U q (MLE), Herbata 1 450 g
rlako T Zb SEL wa
Wartośz odżywcze kcal Biako ogółem 674 lus; tr g. Węgłowodany ogolem. 277.90 g; Żelazo: 10 66
PODSTAWOWA (MEGREZ)
o NL... Dieta:
I wtorek 2019-10-29
| lajęczmienne na mieku 300 mi. chieb Śeierowa z inakaronem 400 9 (GLU, SEL), Chied zwykły 100 g (GLU). masło extra 824.41 *
- sykiy 'UQ g (GUI masło exba 8251 1Q q Ziernniak* 200 a (MLEJ, Wątróbka z cebulką w sosie |g (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g
AMLEJ Pasztet drowiowy SUg Iszi I szl (GLU, 120 9 (GLU) Surowka z kapusty czerwonej 100g |(MLE;, Herbata T 250 G, ;
FAJ, SCJI jogurt Oworowy * SzLIMLE, LAK) |rieiliata owocowa 250 mi
Pac
robia Ż50n |
Wartosc! odżywcze Eustye IMO 85 keai staną taottoi B5 YB g. Tluszcz" 63 s8 3: Węglcwgcany aqółom: 287.67 a. Żelaza 18
M > A a mea
_._. _sroda 2019-10-30 Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ)
r wadi ABER |
"ADNE NE aku ASQ mi (GLU, ORZJ azot £ ham 490 nil (GLU, SEL; Zietnńtake |chleb Zaykły 100 g (GLU; mesło extra 855% 16ę
WOKNILESAGLU: masł rata Bek tg rys SiMŁE <ctet pugiony sa6irZowy EQ £ (GLU, |g MML waprykacz 60 g RYB |serbata | 250 |
„ML
Wartości odżywcza: Udoł 1 68 Łęg Tlnszez 1: węglowocany ogółem: 263.57 9, żelazo. 8.33 mą:
Wiasposć Catermed S.A, Wszełnia prawa zastrzeżone j
pra
Nysa MAE zADŁO CI 3
Fay MIDI) Kici —-—— Jadłospisy dla oddziałów sa
kk POZ NY Z AREZRĄ Ę e * |
| Śniadanie Obiad Kolacja |]
Ił Śniadanie | Podwieczorek - _Posilek nocny |
| czwartek 2019-10-31 _Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) m. |]
iPiaik! łukurydziane na mie
ku 300 ml. chleb
iewykty 100 q (GŁUJ, masło extra BZV4il 0 g
UMLEJ seyta z iidyka prasowana 4U g (GŁU, 106 g fGŁŁĄ bukiet kwiatowy 2 jarzyn gotowany 10C
|JAJ. OZI, MLE. SEL, GOR, SEZJ, banany 100 g/g (GŁU, MLE), Fierbata owocov:a 250 mi,
|. "ierbata T 250g,
akara: na mięku 390 ml
Wartości odżywcze: Ener
wapń 395 60 mg:
„piątek 2019-11-0
(GLUJ, Bulka
|vastana 1 szt, GŁU, JAJ, MLE, LAK) masło
ENEA
chat zwykły 1UC G'GLU;,
| karbałą 1
Wartosci odżywcze: En
___ sobota 2019-11-02
masło Bxtra 82%l/ 1
gia: 2010.40 kcal, Białka a.
Witamina A (ekwiw
|] Pomidorowa z zacierką
Ziemniaki 200 g (MLE) Schab gołowany w sosie
retinolu). 1148.84 ug,
1
Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ)
400 ml (GLU, JAJ, SEL),
"| Jarzynówa z ryżem 406 mi (SEL), Ziemniaki 200 g
[MLE Fuet z oursza smażony 80 g (GLU, JAJ]
SLiowKA wietowarzywn
0 |koperkau
IE MŁĘ Szynkowa egra wieprzowa 40 g (GLU, |musem tablkowym 300
SOM tcmory 30 9 <awa ztożowa 7
GLU
Wartości odżywcze: Energia
Wapn_$6. 02 reg, Witamina * (Ew relnolu) 1062.31 U
68 71:
a 10Q qlSELI Merugta
- m
chleb zwykły 100 g ( GLU), masło eztra 8Z%:H 10)
9 (MLE), Parówki Drobiowe 80 giGLU, SOJ, |
MLE, LAK), keichup 10g (GOR). Herbata T
250 g
gółem: 72.64 g; Tluszcz: 68.50 g. Węglowodany ogółem: 304.54 g. Żelazo. 8.97 mg
chieb zwykły 100 g (GŁUJ, maslo extra ©,
g (MLE), set topiany 50 9 (MLE, LAK) ocórisx
święży 30 G. Hernata T 250 g
0407 ogolem 237 65 g; Żelazo 7 46 mg
Dieta: PODSTAWOWA (MEGREZ) ]
va z ziemniakami 400 mł (SEL). ryż z |
9 (GŁU, JAJ, SOJ, MLE,
iniesiem| ORZ, SEL, GOR, SEZ, $02;, Herbata owocowa 250 |
Wtasnosc Calermea S.Ą, Wszelkie prawa zastrzeżone
REESE
chieb zwykly 1 OU g (GLUĄ, masło extra E2% 10
9 (MLE, jaja 1 szt (JAJ), jogurt owocowy 1 sz! |
(MLE, LAK), Herbata T 250 g
1USzG7 $5.01 g: Węglowedany ogółem 336.54 g. Żelazo. 6 65 mg,
WYN ue
CATERMBED S.A.
UI. Ks. Siemaszki 15a
31-201 Kraków
Rzł. me R
LISTA PRODUKTÓW ZUŻYTYCH DO PRODUKCJI W DNIACH 1-10.09.2019:
PRODUKT
MLEKO
| SER BIAŁY, JOGURT NATURALNY,
SER TOPIONY, SER ŻÓŁTY
MASŁO EXTRA
| ŚMIETANA 18%
PIECZYWO, ROGAL, BUŁKA TARTA
PŁATKI OWSIANE
KASZA KUKURYDZIANA
I
KASZA MANNA KASZA JĘCZMIENNA
RYŻ
"KAWA ZBOŻOWA
"HERBATA W SASZETKACH
| HERBATA OWOCOWA
MĄKA PSZENNA
ABA ZIE ZIEMNIACZANA
|GUKIER
JAJKA
DOSTAWCA
OSM „ROKITNIANKA”
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
OSM „ROKITNIANKA”
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
OSM „ROKITNIANKA”
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
OSM „ROKITNIANKA”
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
OSM „ROKITNIANKA”
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
Piekarnia „ZŁOTY KŁOS” 35-113 KIELCE,
BARWINEK 28
Firma KROS, 83-412 GŁODOWO,
IŁOWNICA 3 |
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
Firma KROS, 83-412 GŁODOWO,
IŁOWNICA 3 a
Firma KROS, 83-412 GŁODOWO,
IŁOWNICA 3
AG FOODS Sp. z 0.0. 43-392
MIĘDZYRZECZE GÓRNE,
MIĘDZYRZECZE GÓRNE 407 o
| HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
BALADOR POLSKA, 32-020 WIELICZKA,
BODZANÓW 436
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRY CZNA 21
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL „ASTTR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
PPH „BŁAŻEJ”
43-300 BIELSKO-BIAŁA UL. RZEŹNICZA 2
OLEJ
HURT DETAL „ASTTR*, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
| HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
. CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
__ | CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS
[DŻEM
==
' PASZTET DROBIOWY
ĆWIARTKA Z KURCZAKA, FILETZ
|
| KURCZAKA, PORCJA ROSOŁOWA | 34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW 1_|
MIĘSO DROBIOWE GULASZWE | GOBARTO S.A. 40-833 KATOWICE, |
EE -—- | OBROKI130 z
| WĘDLINY | GOBARTO S.A. 40-833 KATOWICE,
| OBROKI 130
| KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS
34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW |
| PARÓWKI KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS .
KEY e ——— — 34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW |
| MIĘSO WIEPRZOWE KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS
pa - — 34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW 1
| WŁOSZCZYZNA MROŻONA | ALEX-POL -
p mz ——.| CZĘSTOCHOWA 42-200 UL GAZOWA 2
WARZYWA MROŻONE | ALEX-POL
| En NE __ | CZĘSTOCHOWA 42-200 UL GAZOWA 2
WARZYWA | HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
EA z KA _| CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 _
| OWOCE HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
|_ SA z o | CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
PRZYPRAWA W PŁYNIE MAGGI HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
| SEEN | CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 -
PRZYPRAWA W PROSZKU WEGETA | HURT DETAL „ASTIR*, 32-500
zzz Era czym „CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
PRZECIER POMIDOROWY | HURT DETAL „ASTTR”, 32-500
| z Sa A | CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
| PRZYPRAWY / HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
| CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
, BARSZCZ CZERWONY KONCENTRAT W | HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
| PŁYNIE o OZIĄ _| CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
' MARGARYNA MLECZNA | OSM „ROKITNIANKA”*
= : — 34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
Sporządziła
Barbara Żak
. CATER x! b v.A.
©91-204 Łódź. ul. PE wa 126, łok.201
NIP 677-21-64-383, |) N 357938831
CATERMED S.A.
UI. Ks. Siemaszki 15a
31-201 Kraków
LISTA PRODUKTÓW ZUŻYTYCH DO PRODUKCJI W DNIACH 11-20.09.2019;
PRODUKT DOSTAWCA
OSM „ROKITNIANKA”'
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
OSM „ROKITNIANKA”
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
SER TOPIONY, SER ŻÓŁTY OSM „ROKITNIANKA?*
MLEKO
SER BIAŁY, JOGURT NATURALNY,
- z 34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22 |
MASŁO EXTR OSM „ROKITNIANKA”
- 34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
ŚMIETANA 18% OSM „ROKITNIANKA”
me 34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22 |
PIECZYWO, ROGAL, BUŁKA TARTA Piekarnia „ZŁOTY KŁOS” 35-113 KIELCE,
h. BARWINEK 28 SE
PŁATKI OWSIANE Firma KROS, 83-412 GŁODOWO,
IŁOWNICA 3. SEA
KASZA KUKURYDZIANA HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
| o - CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 |
KASZA MANNA KASZA JĘCZMIENNA Firma KROS, 83-412 GŁODOWO,
| IŁOWNICA 3
RYŻ Firma KROS, 83-412 GŁODOWO,
A IŁOWNICA 3 za
| KAWA ZBOŻOWA AG FOODS Sp. z 0.v. 43-392
MIĘDZYRZECZE GÓRNE,
- a | MIĘDZYRZECZE GÓRNE 407 A
HERBATA W SASZETKACH HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
s o ma CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 DE
HERBATA OWOCOWA BALADOR POLSKA, 32-020 WIELICZKA,
a | | _ BODZANÓW 436 SOA
| MĄKA PSZENNA HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
o - CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 |
MĄKA ZIEMNIACZANA HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
s - CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 s
SUCHARY HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
| sz z CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 Sa
CUKIER HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
KEOEEEEĄ | CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 o
SÓL HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
|_ DE „CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 SE
JAJKA PPH „BŁAŻEJ”
z m 43-300 BIELSKO-BIAŁA UL. RZEŹNICZĄ 2
OLEJ HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
| CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 SE
DŻEM
|PASZTET DROBIOWY — ——
[gg
KURCZAKA, PORCJA ROSOŁOWA
MIĘSO DROBIOWE GULASZWE
WĘDLINY a
PARÓWKI „a
MIĘSO WIEPFRZÓWEĘ —
L_ SSZEEEAENEE
| WŁOSZCZYZNA MROŻONA —
WARZYWA MROŻONE
EEEE
WARZYWA
OWOCE a
PRZYPRAWA W PŁYNIE MAGGI
PRZECIER POMIDOROWY
PRZYPRAWY
R RZG R
BARSZCZ CZERWONY KONCENTRAT W
JŁYNIE |
MARGARYNA MLECZNA
NN
— a
ĆWIARTKA Z KURCZAKA, FILET Z
| PRZYPRAWA W PROSZKU WEGETA
„CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500 na
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
KABANOS-BIS MIROSŁAW k
34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW |
GOBARTO S.A. 40-833 KATOWICE,
OBROKI 130
GOBARTO S.A, 40-833 KATOWICE,
OBROKI 130
KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS |
34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW 1.
KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS
34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW | |
KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS
34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW 1 |
ALEX-POL
CZĘSTOCHOWA 42-200 UL GAZOWA 2 -
ALEX-POL
CZĘSTOCHOWA 42-200 UL GAZOWA 2 s
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500 |
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 sa
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 a
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL „ASTIR*, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL „ASTTIR”, 32-500
— m
OSM „ROKITNIANKA”:
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22 _
Sporządzila
Barbara Żak
* CATERMED S.Ą.
©91-204 Łódź, ul. I domowa 136. lol 21.
NIE 677-21-64.38 U REGON 35703883
t
CATERMED S.Ą.
Ul. Ks. Siemaszki 15a
31-201 Kraków
LISTA PRODUKTÓW ZUŻYTYCH DO PRODUKCJI W DNIACH 21-30.09.2019:
REG EEE DOGR
PRODUKT DOSTAWCA a
MLEKO OSM „ROKITNIANKAĄ >
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
SER BIAŁY, JOGURT NATURALN Y, OSM „ROKIT TNIANKA”
34-100 WADOWI CE UL. BAT OREGO 22
SER TOPIONY, SER ŻÓŁTY OSM „ROKITNIANKA”
m 34-100 WADOWICE UL. cy NADOWICE UL. BATOREGO TEGO 22
MASŁO EXTRA OSM „ROKITNIANKĄG: — „ROKITNIANKA»
ma 34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
ŚMIETANA 18% OSM „ROKITNIANKA »
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
PIECZYWO, ROGAL, BUŁKA TARTA Piekarnia „ZŁOTY KŁOS” 35-113 KIELCE,
BARWINEK 28 SEA
PŁATKI OWSIANE sa „irma KROS, 83-412 GŁODOWO,
o IŁOWNICA 3 SE
KASZA KUKURYDZIANA HURT DETAL „ASTMR”, 32-500
0 CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
KASZA MANNA KASZA JĘCZMIENNA Firma eh 83-412 GŁODOWO, —
|
Sa sz za IŁOWNIC ERA
RYŻ Firma KROS, 83-412 GŁODOWO,
- o IŁOWNIC NE
KAWA ZBOŻOWA AG FÓODS h Z 0.0. 43-392
MIĘDZYRZECZE GÓRNE,
- o SE MIĘDZYRZECZE GÓRNE 407 Sa
HERBATĄ W SASZETKACH HURT DETAL „AS' TIR”, 32-500
Lo _ o CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 a
HERBATA OWOCOWA BALADOR zy 2 32-020 WIELICZKA,
m —— | BODZANÓW 43 |
"MĄKA PSZENNA HURT DETAL AT IR”, 32-500 |
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
MĄKA ZIEMNIACZANĄ 7 HURT DETAL „ASTIR”, 32-500 |
z - z o CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
SUCHARY HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
|
CHRZANÓW, FABRYCZNA 1 |
HURT DETAL „ASTIR*, 32-500 |
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
HURT DETAL , „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 4.
PPH „BŁAŻEJ”
43-300 BIELSKO. -BIAŁA UL. RZEŹNICZ CZA 2_
HURT DETAL „ASTTIR*, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
DŻEM HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
PASZTET DROBIOWY HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
| CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 m
ĆWIARTKA Z KURCZAKA, FILET Z KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS
KURCZAKA, PORCJA ROSOŁOWA 34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW I
MIĘSO DROBI OWE GULASZWE GOBARTO S.A. 40-833 KATOWICE,
OBROKI 130 - o
WĘDLINY GOBARTO S.A. 40-833 KATOWICE, |
OBROKI 130
KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS
34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW 1 |
KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS
PARÓWKI
= Sm 34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELŁCÓW 1 |
MIĘSO WIEPRZOWE KABANOS-BIS MIROSŁAW KOJS
L 34-480 JABŁONKA UL. SPÓŁDZIELCÓW I d
EEN ŁDZIELCÓW 1_
WŁOSZCZYZNA MROŻONA |
"a CZĘSTOCHOWĄ 42 |
WARZYWA MROŻONE ALEX-POL
= SE CZĘSTOCHOWA 42-200 UL GAZOWA 2
WARZYWA HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
sa SE CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 A
OWOCE HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 |
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500 |
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 |
HURT DETAL „ASTIR*, 32-500 |
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 sz
HURT DETAL „ASTIR*, 32-506
CIRZANÓW, FABRYCZNA 21 sa |
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500 |
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21 |
HURT DETAL „ASTIR”, 32-500
CHRZANÓW, FABRYCZNA 21
OSM „ROKITNIĄNKA”
34-100 WADOWICE UL. BATOREGO 22
Z 214 BATOREGO 1
Sporządziła
Barbara Żak
PRZYPRAWĄ W PŁYNIE MAGGI
PRZYPRAWA W PROSZKU WEGETA
/PRZECIER POMIDOROWY
——— EEEE
PRZYPRAWY
BARSZCZ CZERWONY KONCENTRAT W
PŁYNIE
| MARGARYNA MLECZNA
—u—————
| E=S=="xj
- CATERMEDb SĄ.
©91-204 Łódź, ul. Tral Hrowa 126, lok.
NIP 677-21-64. 33, REGON 33793883