Sieć Obywatelska Watchdog Polska

Witam

W odpowiedzi na wniosek z dnia 17.10.2019 informuję;

od. 1 w szpitalu zatrudnionych jest 3 dietetyków
od. 2 na jednego dietetyka przypada ok. 50 pacjentów
od. 3 istnieje możliwość otrzymania indywidualnej porady-informacje otrzymuje pacjent w trakcie dystrybucji posiłków w trakcie której obecny jest dietetyk
od. 4 wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej ( tzw. wsad do kotła)- 7.50 zł
od.5 szpital nie korzysta z usług firmy zewnętrznej
od.6 tak – określana jest w postępowaniach o zamówienie publiczne na zakup produktów dla potrzeb żywienia ( nasza strona internetowa ; www.szpital-nisko.pl)
od.7 tak- dietetyk w trakcie dystrybucji posiłków – na bieżąco
od.8 tak- dietetyk w trakcie dystrybucji posiłków
od.9 nie dotyczy
od.10 nie
od.11 nie było
od.12 nie
od.13 rodzaje diet stosowanych w naszym szpitalu:
-podstawowa
-łatwostrawna
-łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu
-dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
-dieta łatwostrawna z ograniczeniem mleka
-dieta płynna
- diety indywidualne np; papkowa, miksowana , miękka, bogatoresztkowa, ubogoresztkowa bogatobiałkowa, niskobiałkowa, bezglutenowa
Diety opracowane są na podstawie Wytycznych Instytutu Żywienia i Żywności
od.14 szpital zapewnia diety wskazane przez lekarza
od.15 tak
od.16 w szczególnych wypadkach ze wskazań medycznych –tak

Pozdrawiam

Roman Ryznar
Z-ca dyr. ds ekon.administracyjnych
SPZZOZ w Nisku